20100221

Dunia-Politik.blogspot.com - Digest Number 1986

There is 1 message in this issue.

Topics in this digest:

1a. Re: mana ada batal..
From: viper king


Message
________________________________________________________________________
1a. Re: mana ada batal..
Posted by: "viper king" viper13king@yahoo.com viper13king
Date: Sun Feb 21, 2010 12:46 am ((PST))

tu namanya politik murahan..asalkan ada yang tak kena dengan kerajaan pakatan rakyat,dia org akan mainkan sentimen pembohongan kononnya kerajaan negeri penang tak sensetif akan isu agama...bila la KERAjaan BN ni nak masuk kubur???

--- On Sat, 13/2/10, fuzzy 1 <fuzzyinn@yahoo.com> wrote:


From: fuzzy 1 <fuzzyinn@yahoo.com>
Subject: Re: Dunia-Politik.blogspot.com - mana ada batal..
To: dunia-politik@yahoogroups.com, akula_bd@yahoo.com.my, blalang_group@yahoogroups.com, blalang@yahoogroups.com, filemkita@yahoogroups.com, kelakarnyer@yahoogroups.com, malaycafe@yahoogroups.com, malaysiaria@yahoogroups.com
Date: Saturday, 13 February, 2010, 3:17kerajaan negeri pulau pinang tunggu apa lagi.. kasi saman la akhbar berkenaan pandai2 jer buat fitnah.

From: mr nobody <yahuu_mailer@ yahoo.com. my>
To: akula_bd@yahoo. com.my; blalang_group@ yahoogroups. com; blalang@yahoogroups .com; dunia-politik@ yahoogroups. com; filemkita@yahoogrou ps.com; kelakarnyer@ yahoogroups. com; malaycafe@yahoogrou ps.com; malaysiaria@ yahoogroups. com
Sent: Sat, February 13, 2010 1:02:16 PM
Subject: Dunia-Politik. blogspot. com - mana ada batal..

Pulau Pinang teruskan perarakan Maulidur Rasul
| Print |
E-mail

Mohd Sabri Said

PULAU PINANG, 13 Feb: Exco Agama Islam Pulau Pinang, Haji Abdul Malek Abul Kasim menafikan berita akhbar arus perdana yang mengatakan perarakan Maulidur Rasul dibatalkan di negeri ini.

Jelasnya kepada Harakahdaily, kerajaan negeri juga tidak pernah mengumumkan tentang ketiadaan perarakan tersebut sebaliknya hanya menegaskan kepada wartawan bahawa kerajaan negeri belum lagi membuat keputusan tentang perkara itu kelmarin tetapi semalam semuanya telah selesai apabila satu sidang media diadakan.
"Kerajaan negeri menafikan berita yang tersiar dalam akhbar arus perdana. Apa yang mereka ingin buat adalah mengusutkan keadaan yang tenang," ujarnya yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Batu Maung.
Menurutnya lagi, majlis Maulidur Rasul bermula pada 25 Februari dengan bacaan Yaasin dan tahlil di seluruh masjid negeri ini.
Katanya, pada peringkat negeri pula diadakan di Masjid Negeri yang dihadiri oleh Yang Dipertua Negeri, Tun Datuk Seri Utama Dr Haji Abdul Rahman Abas.
Pada 26 Februari, perarakan diadakan sekitar Dewan Seri Pinang di mana pelepasan perarakan disempurnakan oleh Timbalan Ketua Menteri 1, Dr Mansor Othman.
Program 'Himpunan Ummah' pagi itu dirasmikan oleh Tuan Yang Terutama di dalam dewan di samping mendengar ulasan daripada pakar motivasi terkenal tanahair, Ustazah Bahyah Mahmud dan Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang (Maipp), Ustaz Elias Zakaria.
Buat pertama kalinya semasa sambutan Maulidur Rasul, kerajaan negeri melakukan kelainan apabila mewujudkan kelas ilmu selama dua hari berturut-turut di Masjid Negeri.
Kelas yang menceritakan sirah Rasullulah s.a.w. itu disampaikan oleh Ahli Majlis Fatwa Kerajaan Negeri, Ustaz Rosli Othman.

Firefox 3: Faster, More Secure, Customisable and FREE.


Messages in this topic (3)

Ahli yang menghantar menggunakan kata-kata kesat dan kasar atau menyerang peribadi ahli yang lain, email mereka tidak akan disiarkan.

Ahli group yang sentiasa menghantar email berkenaan politik sahaja akan disiarkan emailnya tanpa penapisan moderator group.

Email yang disiarkan dipertanggungjawabkan kepada pengirim email tersebut dimana moderator dan group tidak boleh dipertanggungjawabkan.

=============================================
Link List:
� Lirik Lagu Popular - http://www.lirikpopular.com
� Spa Q - http://spa-q.blogspot.com
� Auto Insurance - http://pdautoinsurance.blogspot.com

------------------------------------------------------------------------
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/dunia-politik/

<*> Your email settings:
Digest Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
http://groups.yahoo.com/group/dunia-politik/join
(Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
dunia-politik-normal@yahoogroups.com
dunia-politik-fullfeatured@yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
dunia-politik-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

------------------------------------------------------------------------

Alexa Traffic Rank

Subscribe to dunia-politik

Subscribe to dunia-politik
Powered by groups.yahoo.com