20100305

MYSTERY: Jaringan Anwar dengan Yahudi dan Mossad (Bhg1)

Pada 19hb Januari 2010 agen Mossad – badan perisikan Israel – telah membunuh Mahmoud Mabhouh, panglima Hamas di Bilik 230, Hotel Al Bustan Rotana di Dubai.

Dari rakaman cctv di hotel dan lapangan terbang, Polis Dubai telah kenal pasti beberapa agen Mossad yang terlibat dalam pembunuhan itu. Anda boleh melihat video agen Mossad itu beroperasi di YouTube.

Antara misteri dalam pembunuhan itu ialah bagaimana agen Mossad boleh pecah masuk ke bilik mangsa di No. 230, Hotel Al Bustana Rotan. Pintu hotel tidak menggunakan kunci besi tapi kunci elektronik berkomputer. Polis telah kenal pasti bahawa sistem sekuriti berkomputer yang mengawal ‘password key’ untuk semua pintu bilik telah digodam (hack) oleh Mossad. Soalannya bagaimana perkara itu boleh berlaku?

Jawapannya terletak dengan tuanpunya Hotel Al Bustan Rotana. Hotel ini adalah kepunyaan Putera Al Waleed Bin Talal, seorang jutawan billionaire Arab Saudi yang menjadi rakan karib golongan neo-con Yahudi Amerika seperti Paul Wolfowitz, Vin Webber dan lain-lain.

http://4.bp.blogspot.com/_NYqYx2qGl4o/S45oXWkakJI/AAAAAAAADog/-Uf-8GCnypo/s400/AI+Talal+Girls.jpg
Gambar 1: Al Waleed Talal dengan pramugari orang putih

http://2.bp.blogspot.com/_NYqYx2qGl4o/S45oWwg-I5I/AAAAAAAADoY/ZOPDcegfGOA/s400/AI+TALAL+PLANE.jpg
Gambar 2: Al Waleed Talal dalam kapalterbang keempunyaannya

Pada 2005 Georgetown University, yang menjadi sarang Yahudi dan Mossad di Amerika telah dianugerahkan RM70 Juta oleh Putera Al Waleed bin Talal untuk menubuhkan pusat pengajian Islam-Kristian atau Center for Muslim-Christian Understanding (CMCU). Pusat pengajian itu telah dinamakan Prince Alwaleed Bin Talal Center for Muslim-Christian Understanding (ACMCU).

Apa kena mengena ACMCU dengan Anwar Ibrahim? Setelah Anwar dilepaskan dari penjara, Paul Wolfowitz, kawan baik Yahudi Anwar dan seorang agen Mossad juga, telah menjemput Anwar Ibrahim menjadi Visiting Scholar di ACMCU ini.

http://1.bp.blogspot.com/_NYqYx2qGl4o/S45oX9BBpqI/AAAAAAAADow/0IOzsuW6xmY/s1600-h/AI+Paul+Wolfowitz.jpg
Gambar 3: Khalid Jaafar, Azmin Ali, Anwar Ibrahim dan Paul Wolfowitz

http://4.bp.blogspot.com/_NYqYx2qGl4o/S45oXlQFyCI/AAAAAAAADoo/8_llquaehkg/s1600-h/AI+Paul+Wolfowitz+Bill+Cohen.jpg
Gambar 4: Bill Cohen, Anwar Ibrahim, dan Paul Wolfowitz

Dan Pengetua ACMCU pula, sehingga hari ini, tidak lain tidak bukan adalah Prof. John Esposito – yang juga menjadi anak murid Prof. Ismail Faruqi, mentor Anwar ibrahim. Kita semua kenal John Esposito kerana bila Anwar jadi TPM, dia telah menjemput John Esposito melawat Malaysia beberapa kali.

http://3.bp.blogspot.com/_NYqYx2qGl4o/S5BQlFxQENI/AAAAAAAADp0/5Hv2GSzHItg/s320/intv01.jpg
Gambar 5 (kiri): Orientalist John Esposito

Paul Wolfowitz, kawan karib Anwar Ibrahim, pernah didakwa di Amerika Syarikat atas tuduhan menjadi agen perisikan Israel (Mossad). Di sini adalah kisahnya:

“Paul Wolfovitz himself is not free of espionage charges for Israel. At the time he was working for the Arms Control and Disarmament Agency (ACDA), 1978, he was investigated for providing a classified document on the proposed sale of U.S. weapons to an Arab government, to an Israel government official, through an AIPAC intermediary. An inquiry was launched and dropped, however, and Wolfowitz continued to work at ACDA until 1980. Today, he is a lead neocon in Washington and Deputy Secretary of Defense.

In 1992, the first Bush Administration launched a broad inter-departmental investigation into the export of classified technology to China. Of particular concern at the time was the transfer to China by Israel of U.S. Patriot missiles and/or technology. During that investigation the Pentagon discovered that Wolfowitz's office was promoting the export to Israel of advanced AIM-9M air-to-air missiles.

In this instance, the Joint Chiefs of Staff, aware that Israel had already been caught selling the earlier AIM9-L version of the missile to China in violation of a written agreement with the U.S. on arms re-sales, intervened to cancel the proposed AIM-9M deal. (Green, p. 8)”

Menerusi campurtangan kawan-kawan yang berjawatan tinggi dalam kerajaan amerika, Paul Wolfowitz tidak disabit kesalahan menjadi spy Israil.
by The Unspinners

No comments:

Alexa Traffic Rank

Subscribe to dunia-politik

Subscribe to dunia-politik
Powered by groups.yahoo.com