20090601

Elak Penanti - Najib takut imej tercalar lebih teruk

KUALA LUMPUR, 19 Mei (Hrkh) - Ketua Penerangan PAS Pusat, Dato' Mahfuz Omar menyelar keputusan Pengerusi Barisan Nasional (BN) yang enggan bertanding dalam Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (Dun) Penanti dengan alasan enggan membazirkan wang rakyat.

Beliau juga menganggap keputusan yang dibuat oleh Dato' Seri Najib itu dilakukan semata-mata kerana mahu menyelamatkan imej dari terus teruk tercalar jika mengalami satu lagi kekalahan dalam pilihanraya kecil.

Mahfuz menegaskan jika Najib serius mahu menyelamatkan wang rakyat, beliau sepatutnya menghalang pembaziran yang selama ini banyak dilakukan oleh pemimpin Umno dan BN.

Tegas beliau lagi, pilihanraya kecil Dun Penanti akan tetap diadakan dan Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) akan tetap mengeluarkan peruntukan untuk mengadakan pilihanraya tersebut.

"Najib sebenarnya dibayangi ketakutan kekalahan dan ini akan menjejaskan imej beliau dan juga kerajaan di mata rakyat.

"Alasan enggan membazirkan wang rakyat tidak masuk akal kerana pilihanraya kecil itu tetap akan diadakan dan tentunya SPR akan mengeluarkan belanja bagi menjalankan pilihanraya kecil itu.

"Jika Najib serius mahu menyelamatkan wang rakyat beli sepatutnya menghalang segala bentuk pembaziran yang dilakukan oleh pemimpin Umno dan BN sebelum ini lagi," tegas Mahfuz.

Semalam Najib mengumumkan BN tidak akan bertanding dalam Pilihanraya Kecil Dewan Undangan Negeri (Dun) Penanti.

Antara alasan yang diberikan oleh Perdana Menteri itu tidak mahu membazirkan wang rakyat.

Kerusi Dun Penanti kosong berikutan peletakan jawatan penyandangnya yang juga bekas Timbalan Ketua Menteri 1 (TKM1) Mohammad Fairus Khairuddin. - mr_

No comments:

Alexa Traffic Rank

Subscribe to dunia-politik

Subscribe to dunia-politik
Powered by groups.yahoo.com