20090614

Pas wajar pimpin pakatan pembangkang?KUALA LUMPUR 1 Jun - Persidangan Dewan Pemuda Pas yang dijadual diadakan tiga hari lagi dijangka hangat dengan fokus untuk meletakkan Pas pada kedudukan sewajarnya iaitu sebagai parti pemimpin pakatan pembangkang.

Ketuanya yang baru, Nasrudin Hassan Tantawi berkata, pada usianya menjangkau 58 tahun, ramai di kalangan perwakilan Pemuda yakin kemampuan Pas untuk memimpin pakatan pembangkang terutama dalam menghadapi pelbagai isu yang berlaku di negara ini.

Beliau berkata, apa yang lebih penting Pas harus meyakinkan parti-parti pembangkang lain bahawa Islam yang menjadi teras perjuangan parti itu merupakan kaedah paling berkesan untuk menyelesaikan setiap isu.


Lu jangan retorik saja beb. Biasalah... pemimpin yang baru, mesti akan war2kan agenda dia. Islam Hadhari la, 1Malaysia lah. Tapi lu kena buat dan konsisten.

Hujah2 bangang siapa makan cili tak boleh guna dalam gerakan nak pimpin rakan pakatan. Tenggelam2 timbul ala2 prestasi Hadi pun jauh dari realiti nak pimpin rakan pakatan.

Kalau lu buat satu kontroversi, lu kena tampil bagi penjelasan. Macam UG oleh Hadi. Jangan menyorok penakut bila rakyat bangkit tuntut penjelasan. Kalau penakut dan bacul macam tu, serupa ambil ulama Akhil Hayy. Kes isteri dia vs Waheeda. Sampai skang ghaib ala Hadi. Teloq takda beb. Bagi la penjelasan dan huraikan kekusutan.

Penyudahnya Waheeda menyampah, isteri menyampah, si anak berbulu. Tak ke bangang punya ulama?

So, gua bagi masa pada lu. Gua nak tgk cerdik lu dalam usaha memimpin rakan pakatan. Nak pimpin rakan pakatan bukan boleh main cakap jer.

"Aku nak pimpin hang. Hang kena dengar cakap aku. Kalau tak, aku masuk UMNO."

adukataruna.blogspot.com

No comments:

Alexa Traffic Rank

Subscribe to dunia-politik

Subscribe to dunia-politik
Powered by groups.yahoo.com