20090312

Anwar Ibrahim,Menteri Parlimen Persekutuan Malaysia?

Penulis kelakar melihat cara nama Anwar Ibrahim Al Saiful Bukhari ditulis dalam aturcara program Forum Dunia Islam-US 2009 di Doha, Qatar.

Nama Al Saiful Bukhari ditulis sebagai Minister of Parliament,Federation of Malaysia dalam laman aturcara Forum tersebut.Setahu penulis,Al Saiful Bukhari ini hanyalah Member of Parliament.

anwarqatar

Ooh..inilah ropanya bentuk lobang hidong Menteri Parlimen Persekutuan Malaysia yang tidak hadir acara Perasmian Parlimen negaranya sendiri?Walaupun ropamu tidak kukenal tatapi lobang hidongmu tatap menjadi pojaan hatikuu..sukma wa al bukhari..

Paling-paling kuat pun tulislah,Ketua Pembangkang Parlimen Persekutuan Malaysia.Tetapi,yang ditulisnya Menteri Parlimen Persekutuan Malaysia.Bila masa Al Saiful Bukhari dilantik menjadi Menteri Parlimen kita pun tak tahu.

Setahu rakyat,Anwar Ibrahim Al Sukmawi cuma Ahli Parlimen Permatang Pauh.Adakah mungkin kerana semua dalam sesi itu yang paling koman pun,Timbalan Perdana Menteri Iraq,Barham Salih?

Tetapi,kalau ikut jejak langkah Madeleine AlBright pun ok juga.Taruh sahaja bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia.Tidaklah segan apabila berjumpa Yahudi-yahudi Agung dunia dalam Forum itu.Ada yang kata kerana hendak berjumpa Yahudi Agung,Al Saiful Bukhari sampai tidak peduli upacara perasmian Dewan Rrrrakyat.

Oleh kerana ia sidang besar bersama Yahudi Agung, tidak pun,Al Saiful Bukhari boleh beritahu aparatnya di Qatar,supaya letakkan sahaja dia sebagai Perdana Menteri Malaysia 16 September.Barulah terangkat sikit, tapi 16 September bila dan yang mana tak tahulah.

maharajazhou

No comments:

Alexa Traffic Rank

Subscribe to dunia-politik

Subscribe to dunia-politik
Powered by groups.yahoo.com