20090402

Wak Khir salahkan Pakatan Rakyat antara sebab dia kalah

Wak Toyo menyalahkan Pakatan Rakyat sebagai salah satu punca kekalahannya dalam persaingan merebut jawatan ketua Pemuda Umno Rabu lalu.Jadi 50 undi yang dia kalah tuh adalah anatara yang percayakan kes Balkis.Wak tahu apa yang dimaksudkan oelh Wak Toyo ni,tentu ada orang lain yang mahu dikenakan ni. Dia bukan bercakap kosong, wak nak cakap orang putih sikit , knowing him , you know lah .....

Bercakap dalam satu sidang akhbar di Pusat Dagangan Dunia Putra pagi ini - tempat berlangsungnya perhimpunan agung Umno wak Khir berkata kerajaan siasatan Pakatan Rakyat Selangor terhadap isu Balkis telah mempengaruhi pengundian perwakilan.

Bagaimanapun, bekas menteri besar Selangor itu bertegas bahawa beliau tidak bersalah kerana siasatan pihak polis mendapati beliau dan pertubuhan tersebut, tidak melakukan sebarang kesalahan.Tak salah lagi, Tak pernah salah, tapi kaya. Macam mana tuh....

Kontroversi membabitkan Balkis tercetus apabila dilaporkan dana miliknya dipindah ke akaun lain apabila Selangor jatuh ke tangan Pakatan dalam pilihanraya umum 8 Mac 2008.

Bekas presiden Balkis, Datin Seri Zaharah Kechik, yang juga isteri Wak Khir, dilaporkan telah mengadakan mesyuarat tergempar pada 11 Mac tahun lalu untuk membubarkan pertubuhan itu dan menutup akaunnya sehari kemudiannya.

Siasatan awam kemudiannya diadakan untuk menyiasat perkara itu tetapi Wak Khir hari ini berkata, adalah tidak masuk akal bagi kerajaan Selangor mengadakan siasatan tersebut, sedangkan tiada seorang daripada mereka merupakan 'penyiasat terlatih'.

"Mereka hanya membazirkan masa. Mereka tidak menumpukan perhatian untuk mentadbir negeri itu, walaupun sudah setahun mereka mengambil alih pentadbirannya," tambahnya.

Itulah , dulu Wak Khir masa tadbir negeri dia tidak pernah buang masa,dia tadbir betul betul . Nasa kat PWTC , penyokong Wak khir ni penuh dalam coffe ose Pan Pac, makan kat situ. Mee goreng mamak ngan air kopi RM40.......

Esk wak paiman ada story lagi, ni pasal pegawai wak khir yg mang bodoh lah..... dulu bagi penyapu sekarang....... tunggu esok wak cerita.

No comments:

Alexa Traffic Rank

Subscribe to dunia-politik

Subscribe to dunia-politik
Powered by groups.yahoo.com