20090425

Fw: ^blalang^ Sultan ceraikan sultanah talak tiga----- Mesej Dikirim Lanjut ----
Daripada: Admin <blalang@gmail.com>
Kepada: blalang_group@yahoogroups.com
Dihantar: Jumaat, 13 Februari, 2009 11:00:19
Subjek: ^blalang^ Sultan ceraikan sultanah talak tiga

ALPHA LIPID LIFELINE


BERKHASIAT, BERKESAN & BERFAEDAH!!! !
ALPHA LIPID produk kesihatan semulajadi yang terbaik dan terbukti berkesan memberi imunisasi dalam badan dan mengubati pelbagai penyakit seperti strok, sakit jantung, diabetes, kanser, paru-paru berair, lemah ingatan, saraf & sebagainya.

Anda juga boleh membuat pendapatan sampingan dengan hanya menggunakan produk ini. Keterangan lanjut, hubungi agen terdekat anda:
Zuraini – 0196631526 (KL) / zuraini_74@yahoo. com, Ros Mahwati – 0193316463 (BANGI) / ros_iamm@yahoo. com.sg, Qamari – 0133803178 (JOHOR/TEMERLOH) / quealuan@yahoo. com,
Rosnani – 0195580826 (MELAKA).
Sedang isu hangat Sultan Azlan iaitu bekas hakim yang meminta mantan MBnya meletakkan jawatan sebagai MB Perak, seorang lagi Sultan sebenarnya juga bikin isu hangat kerana khabar dari rakyat jelata di kedai kopi,tepi jalan malah di surau sekalipun bahawa Sultan tersebut telah menceraikan Sultanahnya. Yang sedihnya talak yang dijatuhkan adalah talak 3 atau pun telah tiga kali gugur talaknya. So, Sultan tersebut tidak boleh rujuk kepada bekas Sultanah itu.

Khabarnya sultan tersebut masih nak berbalik dengan bekas sultanah tersebut . Bertanyalah baginda sultan kepada penasihat Agama yang sebenarnya seorang penceramah yang terkenal juga apakah cara nak berbalik kepada jandanya tu tanpa cina buta tetapi penasihat Agama tersebut tiada idea kerana memang tiada dalam hukum Islam dan pergi ke Indonesia . Maka murkalah Sultan tersebut kerana tidak dapat menghubungi penasihat Agama tersebut dalam masa beberapa masa maka penasihat agama yang juga bekas Mufti tersebut dipecatlah dari jawatannya.

Berita dari bawah angin juga bertiup punca jatuhnya talak ialah kerana Sultanah tidak hiraukannya semasa tuanku sedang gering. Katanya Sultanah merajuk dengan tuanku kerana tuanku tidak melantik anakandanya menjadi pengganti Sultan seperti janji-janji tuanku semasa baginda hendak bernikah lagi dengan isteri muda. Sekarang negeri bawah angin tersebut mempunyai Putera Mahkota yang mempunyai darah campuran Inggeris.

Kalau rakyat bawah angin tersebut perasan tiada lagi doa untuk sultanah di sembahyang Jumaat sejak beberapa minggu lalu. Maka negeri bawah angin tersebut tiada Sultanah sekarang.

Sultan negeri bawah angin mana ni? Cukuplah dikatakan anak Sultan ini pernah mencetuskan kemarahan orang-orang Melayu pada tahun 1991 sehingga kuasa Sultan dikurangkan atas perjuangan Hang Jebat moden yang kini telah pencen. Siapa Jebat versi Melayu yang sebenarnya tak berapa Melayu tu? Memang patut pun kita lupa kerana kita ni kan orang Melayu....


Sumber gambar: forum TKO

Cara Melambatkan Pancutan (18+ sahaja!)

Iklan Di ISUHANGAT!

--
Posted By Admin to ISUHANGAT at 2/13/2009 09:46:00 PM


No comments:

Alexa Traffic Rank

Subscribe to dunia-politik

Subscribe to dunia-politik
Powered by groups.yahoo.com