20090515

AKU DAH TAK BOLEH TAHAN LA!

AKU TAK FAHAM LA DENGAN PENYOKONG DAN PENCACAI SI KJ NI, APA NAK JADI NI? KORANG SURUH ORANG LAIN JANGAN BUAT HAL, TAPI KORANG BOLEH BUAT SESUKA HATI KORANG KAN?

INILAH MASALAHNYA, BILA DUDUK DALAM UMNO TAPI HATI KAT PKR! MACAM NILAH, APA KATA KALAU KORANG TAK PUAS HATI, BAIK KORANG JOIN PKR JE? KAN SENGAN GITU, BUAT APA NAK JADI MUSUH DALAM SELIMUT? KAN KE HARAMJADAH PERANGAI MACAM NI?

MUNGKIN BUKAN SEMUA PENYOKONG KJ BEGITU NAMUN DARI PENGAMATAN AKU, NAMPAK MACAM MEMANG KEBANYAKANNYA ADALAH MUSUH DALAM SELIMUT! APA KAMU DAH JADI PEKAK KE ATAU BUTA HUH? TIDAKKAH KAMU MENDENGAR SUARA ORANG RAMAI?

TIDAKKAH KAMU DENGAR AKAN KELUHAN ATAU PUN RINTIHAN KEBANYAKAN RAKYAT MALAYSIA TIDAK KIRA KAUM APA PUN YANG TIDAK MENYUKAI MANUSIA BERNAMA KJ NI? SELAMA INI AKU DIAM KERANA AKU NAK JAGA HATI SESETENGAH SAHABAT-SAHABAT AKU, TAPI BUKANKAH INI HIPOKRIT NAMANYA?

AKU TAK SUKA MENJADI MANUSIA HIPOKRIT! AKU MEMANG TAK PERNAH SUKA KJ, NAMUN DEMI MENJAGA KEPENTINGAN PARTI DAN SUPAYA TIDAK BERLAKU PERPECAHAN LAGI MAKA AKU TERPAKSA MENERIMA MANUSIA YANG TAK DISUKAI OLEH RAKYAT MALAYSIA!

TAPI SAMPAI BILA AKU HARUS MENIPU DIRI AKU NI? KENAPA KITA SAHJA YANG JAGA HATI ORANG LAIN, TAPI ORANG LAIN TAK PERNAH PEDULI TENTANG PERASAAN KITA? TAHUKAH ANDA BAHAWASANYA ADA SEGELINTIR PENYOKONG-PENYOKONG KJ NI SANGAT MELAMPAUI BATAS! BACA DISINI


MEREKA NI TAKDE ETIKA LANGSUNG! DEMI NAK MENYELAMATKAN TUAN MEREKA, MEREKA SANGGUP BUAT APA SAHAJA HATTA KALAU BOLEH BUNUH KARAKTER SESEORANG TU PUN MEREKA SANGGUP! APA NAK JADI NI? SAMPAI BILA KITA HARUS MENUNDUK PADA KJ NI!?

YANG PALING MENYEDIHKAN, KITA ADALAH DARI KALANGAN PENYOKONG DALAM PARTI YANG SAMA, KENAPA NAK BERSIKAP DEMIKIAN? KENAPA DEMI NAK MENYELAMATKAN SEORANG PENGHANCUR UMNO KITA BERBALAH SESAMA SENDIRI?

KENAPA LA KORANG NAK MEMPERTAHANKAN SEORANG PENGHANCUR UMNO YANG RAKYAT MALAYSIA SENDIRI TAK NAK? BAGI AKU KJ TAK PENTING! YANG PENTING ADALAH UMNO DAN BN, KITA HARUS FIKIRKAN BAGAIMANA NAK MENAIKKAN UMNO SEMULA, TAPI PERSOALANNYA, MACAMANA NAK NAIKKAN UMNO SEKIRANYA FAKTOR KEHANCURAN UMNO MASIH DALAM UMNO?

COME ON, WAKE UP LA...AKU TAK KIRA, SALAH TETAP SALAH, DAH LA DISABITKAN DENGAN RASUAH DALAM UMNO DIA MENANG JUGAK, PASTU PENGIKUT2 DIA YANG TAK SEDAR DIRI NI, NAK TUNJUK LAGAK PULAK! KORANG NI ADA AKAL KE? WHERE IS YOUR BRAIN WEH?

KEPADA PENYOKONG KJ YANG TAK BERAPA EKSTREM TU, AKU TAK KISAH LA, SUKAHATI LA KORANG NAK SOKONG SEORANG PEMUSNAH UMNO, ITU HAK KORANG, TAPI JANGANLAH BUNUH SESAMA UMNO!

BAGI AKU SIMPLE JE, SALAH TETAP SALAH, KITA TAK BOLEH NAK REBRAND ATAU REPACKAGE NAJIS! BUATLAH MACAMANA PUN NAJIS TETAP NAJIS, WALAU KITA PROSES MACAMANA PUN KITA TAK AKAN BERJAYA, TERIMALAH HAKIKAT INI!

JANGAN NAK BERLAKON DAN NAK BUAT WAYANG, KATA NAK BAGI DIA PELUANG LA, NAK BAGI ITU LA, INI LA...PERSOALAN SEKARANG SIAPA YANG LEBIH PENTING UMNO ATAU KJ?

TAKKAN LA DEMI NAK NAIKKAN DIA SEMULA, PENGIKUT-PENGIKUT DIA SANGGUP BUAT APA SAHAJA? TOLONG LA, KITA NAK MENAIKKAN UMNO SEMULA, BUKAN NAK MENGHANCURKAN LAGI! MACAMANA NAK CAKAP UMNO DAH BERUBAH KALAU KITA MASIH SIMPAN YANG MENGHANCURKAN PARTI KERAMAT NI DALAM UMNO?

PEDIH DAN PAHIT KAN? TAPI INILAH HAKIKATNYA! SELEPAS NI AKU PERCAYA AKU AKAN DISERANG OLEH PENGIKUT-PENGIKUT KJ, AKU TAK KISAH LA, AKU DAH JEMU DAN MUAK MENJADI SEORANG HIPOKRIT! NAK JAGA HATI KONON! PEGI MAMPOSLAH!

PENYOKONG KJ NI YANG PALING AKU TAK TAHAN IALAH APABILA MEREKA MENGUTUK TUN DR MAHATHIR IKUT SUKA HATI MEREKA SAHAJA!

HOI BAHALOL, SIAPALAH SI MANGKOK KJ NI KALAU NAK DIBANDINGKAN DENGAN TUN DR MAHATHIR YA? APA PUNYA BODOH LA KORANG NI? LAGI SATU YANG AKU TAU BLOG PENJILAT KJ NI PUN TA LAH HEBAT MANA PUN, SEMUA BLOG SYOK SENDIRI JE, CONTOH MACAM KPMU TU, MUAHAHAHAHAHA, AKU RASA YANG BACA TU SEMUA PENJILAT TEGAR KJ JE!

KEPADA DATO SERI NAJIB DAN TAN SRI MUHYIDDIN, SELAMTKANLAH UMNO! TOLONG, KAMI TAK NAK UMNO HANCUR! KAMI SAYANGKAN UMNO!

KAMI TAK NAK PENGKHIANAT DALAM UMNO!

parpukari.blogspot.com

No comments:

Alexa Traffic Rank

Subscribe to dunia-politik

Subscribe to dunia-politik
Powered by groups.yahoo.com