20090101

Baiyi tak setuju dibicara


Husin terbaca blog Dato Fuad Hassan, bekas exco Kerajaan Negeri Selangor, adik IGP, Tan Sri Musa Hassan, adik pelakun hensem Jalaluddin Hasan, dan anak Ustaz Tan Sri Hassan Azahari.

Dulu Husin suka dengar ayah dia ajar mengaji Al Quran di radio. Rancangan itu akan bermula dan berakhir dengan satu lagu Arab, "Salamun Qadi Nullahi Mai Yu Sama ...". Husin selalu ingat dia menyebut berkali-kali, "Mastura, ulang lagi." Kalau ustaz yang ajar Husin, sekarang dah jadi al Hafiz. Bukan saudagar unta jual orang.

Hari Ahad, Dato Fuad memberi penerangan mengenai malapetaka Bukit Antarabangsa. Maklumlah orang Keldaian asyik main tunjuk jari. Rakyat tak faham, kita sabar. Nah, sekarang kena si Khalid gagap jawab kenapa tak ada pemantauan selama 9 bulan! Ak ak ak ak ...se se sebenarnya saya pa pa pan ... tak pantau.

Tulisan dia semalam mendedahkan sesuatu menarik dan lucu (baca sini). Dia memberi komen mengenai tulisan Ahli Parlimen Kapar dari PKR, YB S. Manikavasagam di blognya sini.

Manikavasagam menyatakan undang-undang sodomi adalah satu undang-undang tidak adil warisan penjajah. Human Rights Watch telah menegaskan undang-undang warisan penjajah ini adalah paksaan nilai moral zaman Victorian. Undang-undang yang telah diperkenalkan di India pada tahun 1860 telah diguna pakai oleh 66 negara dalam dunia.

Kesian, Hindraf ini kecewa rakyat India telah dinafikan hak untuk berju*or hampir 150 tahun. Baik suruh rakan seperjuangan Hindraf di India saman kerajaan British beberapa trillion. Begitulah logik keadilan sejagat ala Barat dan pemahaman mereka mengenai hak asasi manusia. Diri manusia padahal hak tuhan.

Cerita pasal hak peribadi, ini ada kisah mengenai seorang baiyi. Kalau anda tukar karakter kepada makhkluk lain macam b.a.b.i. atau lain-lain apabila nak cerita pada orang lain, itu hak asasi manusia anda. Tapi ini bukan cerita mengenai rakan kita yang mempunyai nama samaran Piggy Singh :)

Si Baiyi ini baru kahwin. Semua okay, mula berumah dan tangga, dapat anak, mula keluarga dan seterusnya. Tapi lama-lama kemesraannya dengan isteri sudah membosankan. Dia ajak isterinya cuba stail lama dan dicuba sodomi.

Bini tak suka, tapi pasal kena layan si suami, ditahan saja. Suami pulak suka. Keraplah dilakukan. Oleh sebab anu si baiyi tu besar, si isteri tak tahan ... sakit. Lama-lama, terpaksa diberitahu si suami baiyi ini. Tapi si baiyi ini nak juga.

Sampai satu masa, si isteri tak mahu lagi. Baiyi balun juga kat situ. Rupanya cedera. Isteri masuk hospital dan dah teruk keadaan di bahagian itu. Buat polis repot dan jadi kes mahkamah.

Masa hari bicara, hakim mahkamah bertanya kepada baiyi, "Adakah anda mengaku salah di atas tuduhan sodomi ini?"

Baiyi memberontak, "Saya tak setuju saya dibicara! Mahkamah tak ada hak untuk bawa saya ke mahkamah!!!!" Marah betul dia.

Hakim tersentaklah baiyi yang dituduh menghina mahkamah sedemikian. "Awak tahu tak awak dituduh di bawah undang sekseyan ... akta ... ?

"Polis telah menyiasat dan pihak pendakwa kerajaan membuat failing, Mahkamah mendapati cukup kes untuk bicara awak. Awak ada faham ke tidak?!" Naik suara hakim.

"Itu saya ada faham tuan. Saudara saya banyak juga loyer." jawab baiyi

"Sebelum mahkamah diteruskan, awak perlu menjawab sama awak salah atau tidak. Kalau tidak, kita bicara dan loyer awak akan lawan pendakwa untuk tentukan bukti pendakwa betulk atau tidak.

"Sekarang awak jawab salah atau tidak bersalah?"

Baiyi menerangkan, "Dia bukan macam itu, Yang Arif. Kalau saya salah parking, saya faham kerajaan boleh denda. Kalau saya curi barang orang, saya tahu salah. Itu orang punya.

"Aisay Yang Arif, isteri saya punya pun gomen punya kah?"

Kalau ikut kerajaan PKR nanti, hak bontot manusia akan terjamin. Perdana Menteri mesti Nuar Berahe lah.

Wow! Husin sula makan tongkeng ayam.

http://the-antics-of-husin-lempoyang.blogspot.com

No comments:

Alexa Traffic Rank

Subscribe to dunia-politik

Subscribe to dunia-politik
Powered by groups.yahoo.com