20081020

Dunia-Politik.blogspot.com - Digest Number 1705

Messages In This Digest (4 Messages)

Messages

1a.

Re: [sim] KONGSI CERITA : Air pasang keling

Posted by: "Eamie Firdaus bin Mussafar" eamie.firdaus.mussafar@time.com.my

Sun Oct 19, 2008 6:34 pm (PDT)

Yang bangang n bodoh tu rasanya anda sendiri en. Azhar..perumpamaan tu
mmg dh lama org guna pakai..kg kawan pun kena jugak fenomena tu..bila
jadi air pasang keling nieh..jeti kt kg kawan pun tenggelam..perumpaan
ni bkn baru di buat tahun lps, tp dh lama..zaman2 tok nenek kita
lg..pasti la ada sebab diorg panggil mcm tu..then selama hari ni..kaum
hindu xde pon nk wat bantahan dgn panggilan fenomena air pasang surut
luar biasa nieh...jadi org yg membangkitkn isu nie la yg boleh dikatakn
m'provoke perkauman..kalau depa marah..dari dulu lg diorg dh wat
bantahan..kawan bkn nk ckp apa la..x sesuai saudara kata melayu bodoh @
bangang walaupun saudara tujukn pada seorg jer..kawan pun melayu
jugak..majoriti dlm groups ni pun melayu...x berapa elok la en azhar ckp
macam tu..sekadar mengigatkn..salah silap harap di betulkn slamat hari
raya.. ; ]

________________________________

From: dunia-politik@yahoogroups.com
[mailto:dunia-politik@yahoogroups.com] On Behalf Of Azham Abdullah
Sent: Saturday, October 18, 2008 10:02 PM
To: SahabatInteraktif@yahoogroups.com
Cc: dunia-politik@yahoogroups.com
Subject: Dunia-Politik.blogspot.com - Re: [sim] KONGSI CERITA : Air
pasang keling

ooo mcm tu... jadi kalau ada pompuan melayu yg pakai gelang kat kaki
tu maknanya tiru gaya org kelinglah ye..... Lagi-lagi gelang kaki yg
bunyinya kling kling.. memang mengancamlah... Tapi dah lupa ke kaum
pompuan melayu yg mengaku Islam tu, bukankah memakai perhiasan sehingga
mengeluarkan bunyi di khalayak ramai tu hukumnya haram. Kalau nak pakai
juga pakai aje lah dalam umah sendiri. Ingat tu...

--- Pada Jum, 17/10/08, zaida abdullah <zaidaabdullah@yahoo.co.uk>
menulis:

Daripada: zaida abdullah <zaidaabdullah@yahoo.co.uk>
Subjek: Re: [sim] KONGSI CERITA : Air pasang keling
Kepada: SahabatInteraktif@yahoogroups.com
Tarikh: Jumaat, 17 Oktober, 2008, 10:51 PM

salam.

Cerita yang pernah saya diberitahu oleh teman sekerja Mageswaran
perkataan 'KELING' ini ada lah disebabkan Kaum India suka memakai gelang
kaki pada awal kedatangan mereka ke tanah melayu. Sehingga sekarang
masih ada lagi mereka memakai gelang tersebut kerana budaya mereka.
Bunyi gelang dari hentakan kaki tersebut mengeluarkan bunyi yg seakan
'KELING KELING KELING'. Disitu lah terbitnya nama tersebut. Pernah zaman
Kerajaan Melayu Melaka mengatakan orang pertugis itu 'BENGGALI PUTIH'.
Orang orang Melayu sukar untuk mengenal bangsa lain secara cepat. Ini
menyebabkan mereka memberi nama yang agak ganjil dan senang diingati.

Dan banyak lagi simpulan bahasa, bidalan yang mengaitkan
perkara2 yg sukar untuk ditejemahkan melaui kata kata. Maka kata kiasan
ini lebih tepat dan tajam maksud nya.

'Tak caya tanya dia'

Salam sejahtera semua



----- Original Message ----
From: abu hassan <hassanisma5485@ yahoo.com>
To: SahabatInteraktif@ yahoogroups. com
Sent: Saturday, 18 October, 2008 11:46:31
Subject: RE: [sim] KONGSI CERITA : Air pasang keling

Salaam. Masyarakat di Tg Kling Melaka telah lama memanggil fenomena ini
dengan panggilan tersebut (air pasang k....g) sejak berzaman. Dan tidak
timbul masaalah dengan masyarakat India disini.

By the way, jika ada sesiapa yang tahu kenapa panggilan Kap Lam Ya Nga
ini is so degrading to the Indians? Saya selalu bertanya kepada diri
saya despite ramai rakan baik berbangsa India tetapi tak nak dan tak
sanggup bertanya. Itu kelemahan saya. Minta berkongsi maklumat. Terima
kasih.

--- On Fri, 10/17/08, joko lungo <jokolungo3@yahoo. co.uk> wrote:

From: joko lungo <jokolungo3@yahoo. co.uk>
Subject: RE: [sim] KONGSI CERITA : Air pasang keling
To: SahabatInteraktif@ yahoogroups. com
Date: Friday, October 17, 2008, 11:45 AM

assalamualaikum wrahmatullah.

kalau tak tau buat tak tau. dan diam. atau bertanya. jangan merapu je.
terma pasang keling ni dah wujud berpuluh tahun dah, dan dalam kamus
dewan pun wujud. dia memang fenomena special..kalau korang ingat 2 3
tahun lepas. pelabohan kelang, kuala selangor p pinang ditenggelami air
pasang laut.

mungkin kaitan dengan deepavali dan keling ada munasabanya.

--- On Fri, 10/17/08, flying dragon <flyingdragon_ 75@yahoo. com.sg>
wrote:

From: flying dragon <flyingdragon_ 75@yahoo. com.sg>
Subject: RE: [sim] KONGSI CERITA : Air pasang keling
To: SahabatInteraktif@ yahoogroups. com
Date: Friday, October 17, 2008, 9:17 PM

ini yang dinamakan melayu bangang-air pasang pun buleh panggil
keling..dah takda keje lain nak naikkan amarah bangsa india tu..

kalu bangsa lain sentuh sikit pasal melayu pun kita dah marah2...

aparra melayu mcm ni,,,bodoh..

ikhlas ..azhar

--- On Thu, 16/10/08, Solehah Mohd Zain <smz@doe.gov. my> wrote:

From: Solehah Mohd Zain <smz@doe.gov. my>
Subject: RE: [sim] KONGSI CERITA : Air pasang keling
To: "SahabatInteraktif@ yahoogroups. com" <SahabatInteraktif@
yahoogroups. com>
Date: Thursday, 16 October, 2008, 5:16 PM


Jangan hina bangsa lain...cuba jadi profesional guna
perkataan... ..kita pergi sekolah bukan tak pergi....jadi be profesional
dont emotional
____________ _________ _________ _________ _
From: SahabatInteraktif@ yahoogroups. com
<mailto:SahabatInteraktif%40yahoogroups.com> [SahabatInteraktif@
yahoogroups. com <mailto:SahabatInteraktif%40yahoogroups.com> ] On
Behalf Of FeeZa ZeeMa [feeza_zeema@ yahoo.com
<mailto:feeza_zeema%40yahoo.com> ]
Sent: Thursday, October 16, 2008 4:32 PM
To: SahabatInteraktif@ yahoogroups. com
<mailto:SahabatInteraktif%40yahoogroups.com>
Subject: Re: [sim] KONGSI CERITA : Air pasang keling

Wahh.. cakap pasal air pasang keling.. penang pun kena..
sambutan deepavali hebat kot kat sini..

Pagi tadi mai mai opis.. pelik.. awat jalan lecah semacam..
tengok-tengok kat general office.. air rupanya naik dalam sekaki jugak
la.. depa kata start 3 pagi tadi.. then.. time kami masuk office dah
surut..

Seharian geng-geng office dok bersihkan barang.. pc2 yang depa
letak atas lantai semua kena lego buang..

Wahhh.. ini bahana deepavali ke macam ni nih?..

Principal kata ini first time kena.. hebat dugaan deepavali
tahun ni.. ada can dapat cuti deepavali 2 hari niih.. hehehehehe..

regards,
feeza

[http://lilypie. com/pic/080825/ wPUx.jpg
<http://lilypie.com/pic/080825/wPUx.jpg> ][http://b1.lilypie.
com/YUDqp8. png <http://b1.lilypie.com/YUDqp8.png> ]<http://lilypie. com
<http://lilypie.com/> >

----- Original Message ----
From: nora <asraiszati@yahoo. com
<mailto:asraiszati%40yahoo.com> >
To: SahabatInteraktif@ yahoogroups. com
<mailto:SahabatInteraktif%40yahoogroups.com>
Sent: Thursday, October 16, 2008 3:35:18 PM
Subject: Re: [sim] KONGSI CERITA : Air pasang keling

takpe ker bagi gelaran keling tu kat air pasang tuh... bukan ker
ayat tuh ayat sensitif untuk masyarakat India... takde name lain
ker...tak marah ker org-2 India kat situ...

Tapi dasat jugak air pasang ni yer time deepavali jer dia naik
tinggi...seminggu lagi nih.. so berhati-hatilah orang-orang port klang
selamatkan harta benda....

--- On Wed, 10/15/08, azeez sud <azeez_sud@yahoo. com> wrote:
From: azeez sud <azeez_sud@yahoo. com>
Subject: Re: [sim] KONGSI CERITA : Air pasang keling
To: SahabatInteraktif@ yahoogroups. com
Date: Wednesday, October 15, 2008, 5:12 PM

Salam..

Citer pasal air pasang keling nie..aku pun ade pengalaman.Aku
duk area port..so dah bese dgn air pasang keling neh..nie dah dekat raye
Deepavali tak lame lagi dia Mai ler..pernah tempat aku bekerja air
naik..abis sume tenggelam..tapi paras2 lutut je ar..klu paras hidung
ingat sume duk klang/port klang orang2 dah pupus kott..tapi fenomena nie
berlaku tiap kali nak raye deepavali..pasal jem kt jalan2 tu memang
ade..dia orang yang pakai kete dah tau ape nak buat..ade yang letak kt
divider jln...1 tempat kt port klang tu flat LPK dah pun dirobohkan
maybe nak wat projek lain agaknyer..sebenarny e memang area selalu
tenggelam dek air pasang..aduss kete kena jer air masin nie alamt
berkarat ler...
Kalau nak tgk fenomena nie meh ar dtg port klang..macam pesta
jln jem..yg mane orang2 nak pergi keje byk2 bersabar ekk..mane2 budak
perempuan yg lalu area tu stanby ler pe2 yg patut..takut2 nanti budak2
laki sini ambil kesempatan(cuci mata) kain kena angkat tinggi tau..tidak
nti basah buat alasan x dtg keje..

--- Pada Rab, 15/10/08, brother srar <brother_srar@
yahoo.com<http://yahoo. com <http://yahoo.com/> >. my> menulis:
Daripada: brother srar <brother_srar@ yahoo.com. my>
Subjek: [sim] KONGSI CERITA : Air pasang keling
Kepada: SahabatInteraktif@ yahoogroups. com
Tarikh: Rabu, 15 Oktober, 2008, 10:00 AM

salam....... ..sahabat sim sekalian.

saja2 di pagi yg jalan jem ni........pagi2 lg bandar klang dan
kawasan yg sewaktu dengan nya telah di banjiri air.fenomena jarang2 ini
berlaku mungkin di sebabkan ujan turun berpanjangan rasanyalah..
......... ...itu kalo mengikut logik akal la.......... ..tapi bila di
kaitkan AIR PASANG KELING ni saya terpanggil untuk bertanya dari mana
datang nya nama di panggil iar pasang keling tu.bagi saya yg pertama
kalinya mendengar cerita megenai panggilan yg di beri tu..........
.....menurut kata2 orang tua di sini air pasang keling ni di beri ia
berkaitan dengan perayaan DEPAVALLI yg akan di sambut oleh kaum india
malaysia ni dalam masa seminggu 2 lagi.kata mereka fenomena ni akan
berlaku setiap kali nak tibanya perayaan depavalli.tak berani nak komen
lebih2 la saya pon mendengar dari mulut orang tua2 disini je..........
tak tau la sama ada ia ada sangkut paut mengenai nya atau pun tak
la.kalo biasanya la akibat daripada kejadian banjir ni kesesakan jalan
raya akan berlaku di area klang ni.memang pun jem yg boleh di katakan
teruk la jugak ni bermula dari awal pg hingga ke jam 9.30 pg.sempat gak
saya p ushar di kawasan tu terutama di jambatan CEB berdekatan
perkampungan bukit badak....... ......rakan2 yg ada cerita mengenai air
pasang ni boleh la berkongsi cerita mengenai nya.kot2 ada cerita lain yg
boleh di sangkut pautkan.bukan saja jalan jem habis kampong berdekatan
mana area klang mesti mengalami banjir air pasang keling ni..........
.moh le kongsi cerita mana tau keng korang ada pengalaman.

SEDIA DITEGUR HIDUP KITA SESAMA INSAN

NATURE IS BEAUTY

____________ _________ _________ __
Dapatkan alamat E-mel baru anda! <http://sg.rd. yahoo.com/
my/mail/domainch oice/mail/ signature/ *http://mail. promotions.
yahoo.com/ newdomains/ my/
<http://sg.rd.yahoo.com/my/mail/domainchoice/mail/signature/*http:/mail.
promotions.yahoo.com/newdomains/my/> >
Rebut nama E-mel yang telah lama anda kehendaki sebelum orang
lain mendapatkannya!

____________ _________ _________ __
What can I do on a date? <http://malaysia. answers.yahoo.
com/question/ index;_ylt= AiHnXnliL0vDRUd0 zCanDFHhQAx. ;_ylv=3?qid=
20071002095407AA cLoTt
<http://malaysia.answers.yahoo.com/question/index;_ylt=AiHnXnliL0vDRUd0z
CanDFHhQAx.;_ylv=3?qid=20071002095407AAcLoTt> >
Get ideas on Yahoo Answers!

Send instant messages to your online friends http://asia. messenger.
yahoo.com

____________ _________ _________ _________ _________ __
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail. yahoo.com


____________ _________ _________ _________ _________ __
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail. yahoo.com


Send instant messages to your online friends http://uk.messenger
.yahoo.com

__________________________________________________
Anda Ber-Yahoo!?
Bosan dengan spam? Mel Yahoo! mempunyai perlindungan spam yang paling
baik
http://my.mail.yahoo.com

2.

6 JAM DSAI GASAK BN: SKANDAL TERBARU EUROCOPTER, LETs ATTACK, TAK TE

Posted by: "az wan" fiveruz2002@yahoo.com   fiveruz2002

Sun Oct 19, 2008 6:42 pm (PDT)

http://www.mcm2ade.blogspot.com/ ->6 JAM DSAI GASAK BN: SKANDAL TERBARU EUROCOPTER, LETs ATTACK, TAK TERLAWAN...MP BT.PAHAT TERDIAM

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com

3.

Kena tipu..SEMUA BODOH...!

Posted by: "Eamie Firdaus bin Mussafar" eamie.firdaus.mussafar@time.com.my

Sun Oct 19, 2008 7:03 pm (PDT)

Sy forward jer..

________________________________

From: pakbelang@yahoogroups.com [mailto:pakbelang@yahoogroups.com] On
Behalf Of Herry T
Sent: Friday, October 17, 2008 10:24 AM
To: shahariah2001@yahoo.com; Sidek; seemorebiz@yahoogroups.com; SeeMore;
pakbelang@yahoogroups.com
Subject: [pakbelang] Kena tipu..SEMUA BODOH...!

Ketahuilah.....pihak MIP, MIRSB...seemore dan yang sekutu dengannya
hanya cuba memujuk....supaya pelanggan yang telah kecundang, ditipu oleh
mereka tidak mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka.

Borang aduan hanyalah sandiwara...kerana saya terlalu banyak menghantar
email...tetapi langsung tiada tindakan.....terutama bila ditujukan
kepada kepala BESAR yang menjaga bahagian teknikal ....mereka yang
sentiasa lari dari pelanggannya...En.Sidek.Sekiranya En.Sidek membaca
email ini....dan berani mengatakan beliau adalah orang yang tidak
menipu....sila hubungi saya...0163404370. Saya mempunyai kebenarannya.

Insyaallah saya akan terus berkempen kepada rakyat Malaysia....dan
menceritakan bagaimana penipuan MONSOON....PENIPUAN PAMENT GATEWAY2020,
PENIPUAN SEEMORE, PENIPUAN I-GOMOBILE, PENIPUAN MOBIWEB, PENIPUAN
BOSSMAILLER DAN SEMUA PRODUK MEREKA yang lain dan produk penjanaan
semula mereka (Tukar nama aje).

SAYA BERANI BERTANGGUNGJAWAB ATAS APA YANG SAYA TULIS. kEPADA SEMUA YANG
TERANIAYA.....TERUSKAN KEMPEN ANTI PENIPUAN...SEEMORE....MIRSB.

Saya juga lebih gembira jika Email saya ini dibaca dan dibalas oleh
En.Sidek ataupun lanun-lanun PENIPU...atau mereka yang berkerja dengan
syarikat yang menipu...rakyat malaysia.

Janganlah menaruh harapan dan tertipu...saya galakkan anda semua membuat
sesuatu yang lebik berkesan untuk mengajar mereka agar TIDAK MENIPU
ORANG LAIN.

Saya sendiri akan terus pergi ke Ceramah,Taklimat dihotel yang mereka
anjurkan untuk memberitahu....penipuan mereka.

Saya telah berkecimpung dengan produk MIRSB sejak JUN 2007. sebelum
SEEMORE dilancarkan lagi..

--
trctech@gmail.com <mailto:trctech@gmail.com>

4.

Re: (-_-) EuRoCoPTeR: BRaZiL BeLi RM83j, MaLaYSia BeLi RM193j

Posted by: "Eamie Firdaus bin Mussafar" eamie.firdaus.mussafar@time.com.my

Sun Oct 19, 2008 8:26 pm (PDT)

Bontot dia dh panas dh...heran btol tgk org semua tetap dok sokong dia
jugak..um..byk ker bahagian org2 yg sokong dia nih dpt nnti? Rakyat
peringkat bawahan dan sederhana jugak yg merana...ada hati nk basmi
miskin tegar kunun....

________________________________

From: MANGKUKHAYUN@yahoogroups.com [mailto:MANGKUKHAYUN@yahoogroups.com]
On Behalf Of MOHAMED JOHARI BIN MOHAMED SIDEK
Sent: Monday, October 20, 2008 7:44 AM
To: undisclosed-recipients
Subject: (-_-) EuRoCoPTeR: BRaZiL BeLi RM83j, MaLaYSia BeLi RM193j
Importance: High

________________________________

From: warga_kilang@yahoogroups.com on behalf of Zouls Ent.
Sent: Sun 10/19/2008 23:50
To: w.k.
Subject: [warga_kilang] EuRoCoPTeR: BRaZiL BeLi RM83j, MaLaYSia BeLi
RM193j

<http://geo.yahoo.com/serv?s=97359714/grpId=1678602/grpspId=1707209123/m
sgId=56108/stime=1224431448/nc1=4763758/nc2=4836044/nc3=5202321>
Dalam sidang parlimen 13 Oktober yang lalu, Ketua Oposisi, Dato Seri
Anwar Ibrahim mendedahkan kecurigaan besar berkenaan skandal pembelian
12 unit Eurocopter Cougar EC725 yang melibatkan kewangan negara
berjumlah RM2.317b. Skandal ini dilapor melibatkan Timbalan Perdana
Menteri dan Menteri Kewangan, Najib Tun Razak yang sebelum ini dikaitkan
dengan skandal komisen Scorpene dan Sukhoi.

Pendedahan melalui surat yang ditulis oleh Kapten (B) Dato Zahar Hashim
selaku Pengerusi Mentari Services turut melaporkan bahawa proses LOI
(Letter Of Intent) tidak mengikut prosedur dan keputusan pembelian
dibuat tanpa menemui wakil jualan atau mendapat penerbangan ujian
terlebih dahul u.

Saya terbaca pula laman Defense Industry Daily yang melaporkan keputusan
kerajaan Brazil membeli helikopter tempur jenis sama dengan harga lebih
USD1b.

Brazil and France sign an agreement in principle for Eurocopter to build
helicopters in the South American country via its subsidiary Helibras.
Brazil's Defense Minister Nelson Jobim reportedly said that the country
intended to buy 50 "Super Cougar" models, the first of which would be
delivered in 2010. The deal's value is reportedly around $1.2 billion.

Perkara sama turut dilaporkan oleh The Economics Times

Menurut laporan laman ini, pembelian 50 unit helikopter Multi-Mission
ini akan melibatkan jumlah kewangan sebanyak RM 4.14b (USD 1.2b) atau
RM82.8 juta bagi setiap unit. Sila bandingkan dengan Malaysia yang
membeli 1 2 helikopter jenis ini dengan harga RM2.317b atau RM 193.08
juta bagi setiap unit.

Perbezaan harga yang diperolehi adalah RM 110.28 juta bagi setiap unit.

Selain itu turut dilaporkan dalam pakej pembelian itu adalah:

Under the agreement in principle, France would transfer technology and
help Brazil expand the export capacity of its aviation industry by
aiding the assembly of helicopter components such as engines and
electrical systems, the statement said. (Sources: India Times)

Sudahlah mendapat harga yang lebih murah, bantuan teknikal, pemindahan
teknologi dan bantuan dalam pemasangan komponen helikopter.

Memang benar, spesifikasi setiap negara berbeza apabila melibatkan
pembelian unit helikopter yang sama. Namun, kalau perbezaan harganya
mencecah 233% bagi setiap unit, itu apa namanya?

Silakan Dato Najib..

http://www.tranungkite.net/v7/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3
6665#862421
<http://www.tranungkite.net/v7/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=
36665#862421>

________________________________

Brazil Signs $1B+ Production Deal for Cougar Helicopters
<http://www.defenseindustrydaily.com/Brazil-Signs-1B-Production-Deal-for
-Cougar-Helicopters-04959/>

02-Jul-2008 19:36 EDT

Related Stories: Americas - Other
<http://www.defenseindustrydaily.com/cat/geographical-focus/americas-oth
er/> , Contracts - Intent
<http://www.defenseindustrydaily.com/cat/industry/contracts-intent/> ,
EADS <http://www.defenseindustrydaily.com/cat/corporation/eads/> ,
Europe - France
<http://www.defenseindustrydaily.com/cat/geographical-focus/europe-franc
e/> , Europe - Other
<http://www.defenseindustrydaily.com/cat/geographical-focus/euro%0d%0a%2
0pe-other/> , Helicopters & Rotary
<http://www.defenseindustrydaily.com/cat/aircraft/helicopters-rotary/> ,
Industry & Trends
<http://www.defenseindustrydaily.com/cat/industry/industry-trends/> ,
Other Corporation
<http://www.defenseindustrydaily.com/cat/corporation/other-corporation/>
, Russia
<http://www.defenseindustrydaily.com/cat/geographical-focus/russia/> ,
Support Functions - Other
<http://www.defenseindustrydaily.com/cat/logistics-support/support-funct
ions-other/>

<http://mail.silterra.com/images/AIR_EC725_Cougar_SOF-SAR_lg.jpg>

French Cougar SAR/SOF
(click to view full)

In November 2007, "Brazil Embarking Upon F-X2 Fighter Program?
<http://www.defenseindustrydaily.com/brazil-embarking-upon-f-x2-fighter-
program-04179/> " discussed both the revived fighter competition, and
Brazil's surprising 50% boost to its defense budget. Other programs
mentioned in that article included Brazil's selection of a medium
transport helicopter and of an attack helicopter, with other programs to
follow. After decades of neglect, Brazil is reconstituting both its
armed forces, and a defense industry that once offered an array of
competitive products on the global stage.

The medium transport helicopter competition featured 3 established
players: AgustaWestland's EH101
<http://www.airforce-technology.com/projects/eh101/> has found success
in Britain, Europe, Japan, and even in America as the next Presidential
helicopter. Eurocopter's EC725 Cougar
<http://www.airforce-technology.com/projects/ec725/> is an updated
version of the popular AS332/532 Super Puma, and has been ordered in
limited quantities by the French government for special forces and
search and rescue roles. An up-to-date version of Russia's widely used
Mi-17 <http://www.airforce-technology.com/projects/mi8t/> was the 3rd
contender; like the Super Puma, Mi-8 and Mi-17 helicopters are already
in wide use within Latin America.

In truth, however, Eurocopter always had an edge. The Brazilian Amy's
Aviacao do Exercito already uses the AS532/"HM-3" Super Puma, basing
them in the Amazon at Manaus. Its Navy also uses Super Puma variants:
AS332s and AS532s both serve in the Navy as the UH-14, flying from
Brazil's NAe Sao Paulo aircraft carrier and from the southeastern base
of Sao Pedro da Aldeia in support of Brazil's Marines. Now, Eurocopter's
offering will become Brazil's medium-lift helicopter across all
services...

http://www.defenseindustrydaily.com/?s=Eurocopter+Cougar+EC725
<http://www.defenseindustrydaily.com/?s=Eurocopter+Cougar+EC725> +

CONFIDENTIALITY POLICY:

THIS E-MAIL AND ANY ATTACHMENTS SENT WITH IT ARE STRICTLY CONFIDENTIAL
AND PROPRIETARY TO SILTERRA MALAYSIA SDN BHD, AND ARE INTENDED SOLELY
FOR THE ADDRESSEE OR ENTITY TO WHOM THEY ARE ADDRESSED. IF YOU ARE NOT
THE INTENDED ADDRESSEE OR PERSON RESPONSIBLE FOR DELIVERING THIS E-MAIL
TO THE INTENDED RECIPIENT, YOU MUST NOT READ, COPY, FORWARD OR
DISTRIBUTE IT OR TAKE ANY ACTION IN RELIANCE THEREON. PLEASE INFORM THE
SENDER IMMEDIATELY IF YOU RECEIVE THIS E-MAIL IN ERROR, DELETE THIS
E-MAIL FROM YOUR SYSTEM AND DESTROY ALL COPIES OF IT - ANY USE,
DISCLOSURE, FORWARDING OR PRINTING OF ITS CONTENTS IS STRICTLY
PROHIBITED.

Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! Search

Find it faster

with Yahoo!

shortcuts.

Y! Messenger

PC-to-PC calls

Call your friends

worldwide - free!

Check out the

Y! Groups blog

Stay up to speed

on all things Groups!

Need to Reply?

Click one of the "Reply" links to respond to a specific message in the Daily Digest.

Create New Topic | Visit Your Group on the Web
Ahli yang menghantar menggunakan kata-kata kesat dan kasar atau menyerang peribadi ahli yang lain, email mereka tidak akan disiarkan.

Ahli group yang sentiasa menghantar email berkenaan politik sahaja akan disiarkan emailnya tanpa penapisan moderator group.

Email yang disiarkan dipertanggungjawabkan kepada pengirim email tersebut dimana moderator dan group tidak boleh dipertanggungjawabkan.

=============================================
Link List:
•      Lirik Lagu Popular - http://www.lirikpopular.com     
•      Spa Q              - http://spa-q.blogspot.com     
•      Auto Insurance     - http://pdautoinsurance.blogspot.com     

1 comment:

VrFranKs said...

Diwali Is Here, Diwali Is Here. 
Happiness Arrives, Happiness Is Here. 

Diwas Lighted In Every House. 
Rangoli Patterns In Every House. 

Diwali Is Here, Diwali Is Here. 
Happiness Arives, Happiness Is Here. 

Decorations On Every Door. 
Tiny Stars Are Shining Bright. 

Diwali Is Here, Diwali Is Here. 
Happiness Arrives, Happiness Is Here.


Diwali SMS


SMS
dovitswm

Alexa Traffic Rank

Subscribe to dunia-politik

Subscribe to dunia-politik
Powered by groups.yahoo.com